Diş Teli Tedavisi Nedir?

Diş teli, çene yapısı üzerinde çapraşık olarak dizilen ya da çeşitli nedenlerden dolayı diş diziliminde meydana gelen yamuklukların tedavisi için kullanılmaktadır. Diş teli tedavisi ile dişlerinizdeki bu problemleri tedavi ettirebilirsiniz, istediğiniz gülüş tasarımına ulaşabilirsiniz. Ayrıca çene yapısındaki çeşitli rahatsızlıkları da tedavi ettirebilirsiniz.

Diş teli tedavisi, kesinlikle uzman ortodontistler ya da uzman diş hekimleri tarafından yaptırılması gereken bir tedavi yöntemidir. Çünkü merdiven altı yerlerde yaptıracağınız diş teli tedavisinde birçok farklı rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabilirsiniz ve hatta dişlerinizi bile kaybedebilirsiniz.

Dişlerinizdeki çapraşıkları ve yamuklukları, dişlerinize çeşitli yapıştırıcılar sayesinde yapıştırılan braketler ve bu braketleri sabitlemek için kullanılan diş teliyle istediğiniz dizilime kavuşturabilirsiniz. Bu sayede inci gibi sıralanmış dişlere ve estetik gülüş tasarımına sahip olabilirsiniz.

Diş teli tedavisiİnsanlar dişlerindeki dizilim problemlerini tedavi ettirebilmek için diş teli tedavilerine başvurmaktadır. Bu tedavi dört farklı diş teli çeşidi kullanılmaktadır. Bunlar; metal diş teli, görünmez (Lingual) diş teli, şeffaf diş teli ve şeffaf plaklardır. Diş teli türlerinden hangisini seçeceğinize uzman diş hekimlerinin tavsiyesi, sizlerin tercihiniz ve bütçenizi göz önüne alarak karar verebilirsiniz. Diş teli türleri hakkında bilgi sahibi olarak karar vermeniz sizin için iyi olacaktır. Bu nedenle diş teli türleri makalemizi inceleyebilirsiniz.

Diş Teli Tedavisi Aşamaları

Diş teli tedavisine yaptırırken her iki çene içinde aynı anda yaptırabileceğiniz gibi tek çene içinde yaptırabilirsiniz. Diş teli tedavisi aşamaları şu şekilde sıralanabilir.

  • Diş teli tedavisine başlamadan önce ilk olarak ağız ve diş muayeneniz gerçekleştirilir. Bu muayene sırasında ağız ve dişlerinizde meydana gelen tüm rahatsızlıklar belirlenir. Daha sonra bu rahatsızlıklar tedavi ettirilir. Bu tedaviler arasında implant tedavisi, dolgu ve kanal tedavisi gibi tedaviler yapılabilir.
  • Muayenede belirlenen rahatsızlıklar tedavi edildikten sonra diş teli tedavi aşamaları arasında ilk sırada yer alan röntgen ve fotoğraflar çekilir. Daha sonra diş teli tedavisinin süreci planlanarak, uzman hekimler hastaya tedavi hakkındaki bilgileri aktarır.
  • Tedavi sürecine geçilmeden önce hangi diş teli çeşidi kullanılacağına karar verilir ve ona göre braketler ve tel hazırlanır. Sonra da dişler braket ve tel takımı için hazır hale getirilir. Hazır hale getirilirken dişlerde oluşan plaklar ve diş taşlarının temizliği de gerçekleştirilir.diş teli
  • Daha sonra tedavi sürecinin son aşamasına geçilir. Braketler ve diş teli dişlere yerleştirilir. Diş teli dişlere yerleştirilirken geleneksel yöntem ya da bonding yönteminden biri tercih edilir.

Diş teli yerleştirildikten sonra tedavi süreci başlar. Diş hekimlerine belli aralıklarla kontrole giderek diş tellerinin sıkılması işlemleri uygulanır. Bu arada ortaya farklı rahatsızlıklar çıkarsa bu rahatsızlıkların tedavisi de gerçekleştirilir. Diş teli tedavisi sürecinde 8 aydan sonra diş diziliminin düzelmesini fark edebilirsiniz. Diş teli tedavisi yaklaşık olarak 8 ay ile 30 ay arasında bir süre içinde tamamlanır.

Site haritası yolu gösterir.
Doktorya's Hortclux